Lasersko uklanjanje tetovaže

Poslednjih godina kod nas a i u svetu sve veći je trend ukrašavanja tela tetovažama, međutim dešava se da se klijenti kasnije predomisle i da žele da ukolone tetovažu. U zavisnosti od dubine tetovaže, da li je tetovaža rađena u više boja ili samo u jednoj, da li je tetovažu radio amater ili profesionalac postoji nekoliko načina uklanjanja tetovaže:

Lasersko uklanjanje tetovaže

Hiruško  uklanjanje tetovaže

 Radiotalasno uklanjanje tetovaže

Abrazivno uklanjanje tetovaže

Ultrazvučno uklanjanje tetovaže

Lasersko uklanjanje tetovaže predstavlja proces prodiranja laserskog zraka u dubinu kože i na taj način razbijajući čestice boje. Laserski zrak ima kratak impuls i deluju isključivo pigment.

Da li laser može da ukloni više boja odjednom?

Laser ima jedanu talasnu dužinu i samim tim može da eliminiše samo određenu grupu pigmenata znači ne može da eliminiše sve boje u jednoj šarenoj tetovaži.

Koliko je tretmana neophodno za skidanje tetovaže iskustva?

Iskustva skidanje tetovaže laserom pokazuju da nije moguće iz prvog puta totalno uklanjanje tetovaže, broj zavisi od veličine tetovaže i da li tetovaža ima više boja, to su smao neki od elemenata od kojih u mngome znači koji broj tretmana je neophodan za potpuno uklanjanje tetovaže jer se svakom klijentu pristupa individualno.

Koliko dana je nepohodno da prođe od prvog tretamna laserskog uklanjanja tetovaže?

Nakon prvog tretmana neophodno je najmanje 4 do 6 nedelje kako bi se koža regenerisala za sledeci tretman.

Da li uklanjanje tetovaže boli?

Lasersko uklanjanje tetovaže je naj bezbolniji metod u odnosu na sve metode uklanjanja tetovaže. Ne možemo reći da ne boli , ali ukoliko ste jako osetljivi na bol primenjuje se lokalna anestezija.

Da li ima nus pojava od uklanjanja tetovaže laserom?

Nakon samog tretmana uklanjanja tetovaže laserom dolazi do blagog crvenila i osećaja žarenja tretiranog mesta i zato je neophodno odmah staviti hladne obloge.
Sledećeg dana se pojavljuju beličaste krasice

Da li treba neka krema ili posebna nega posle laserskog tretmana uklanjanja tetovaže?

Nakon tretmana su neophodne hladne obloge jer imate subjektivni osećaj kao da ste izgoreli na suncu. Nakon samog tretmana nije poželjno da naredna 3 do 4 dana perete tretirani deo toplom vodom i moramo napomenuti da se pranje tretiranog dela treba uraditi bez sunđera i sapuna. Na slikama možete videti lasersko uklanjanje tetovaže pre i posle već posle prvog tretmana.
Poželjno je Izbegavati izlaganje suncu,
Preporučuje se da ne odlazite u saunu i parno kupatilo
Poželjno je koristiti blage hidrantne kreme

Posle koliko vremena može da se skine tetovaža?

Nakon godinu dana od tetoviranja može se primeniti laserski tretman skidanja tetovaže.

 

Želite da izgledate mlađe i svežije pozovite odmah MOA centar da zakažete Vaš tretman, jer MOA academy je lider u obukama za  vrhunski tretman microbalding, shading ili kombinaciju oba, Plazma Pen, trajne šminke kao i microneedling.

lasersko uklanjanje tetovaže

lasersko uklanjanje tetovaže