MOA MICROBLADING

Želite da imate prirodan izgled obrva microblading je pravo rešenje za Vas

ŠTA JE MICROBLADING?

Microblading je tehnika iscrtavanja dlačica obrva, prirodnog izgleda i predstavlja jedan polutrajni metod šminkanja. Microbladingom možete:

 • iscrtati nov oblik obrva
 • korigovati nepravilan oblik obrva ili dopuniti postojeći oblik obrva

U današnjem vremenu kada je tempo života brz I kada imamo sve manje vremena za sebe, Microblading je naš pravi saveznik . Ovom tehnikom svaka žena štedi svoje vreme na spremanje I svakodnevno iscrtavanje obrva, jednostavno nemate više potrebu da svakodnevno oblikujete obrve. Ovom tehnikom iscrtavanja obrva se dobija potpuno prirodni izgled obrva, samim tim se sve veći je i broj muškaraca koji se odlučuju za ovaj način oblikovanja obrva, naročito muškarci koji su posle hemoterapije izgubili obrve.
Microblading je odavno poznat među ženama.Trebamo napomenuti da Microblading predstavlja polu trajni metod šminkanja. Neki smatraju da je microbalding tehnika usko povezana sa tetovažom obrva. Microblading tehnika predstavlja ručno iscrtavanje dlačica sečicom noža kojom se dobija 3D efekat. Kada kažemo ručno iscrtavanje, to je iscrtavanje bez mašina slobodnom rukom gde se sečicom noža ubacuje pigment u kožu, zato je jako bitno kome poveravate svoje lice.

Često postavljana pitanja

Da li microblading boli?

Bol microbladinga se može porediti sa čupanjem obrva. Međutim neke osobe su više osetljive na bol dok su druge manje osetljive I u zavisnosti od toga se daje anestezija kako bi se ublazili svi simptomi I kako bi sam tretman bio prijatniji.  Ne možemo reći da microblading uopšte ne boli.

Koliko traje sam tretman microblading-a?

Tretman Microbladinga traje oko sat  vremena  do sat ipo, uključujući sve faze iscrtavanja obrva.

Četri bitna koraka postupka Microbaldinga:

 • Prvo se daje blaga anestezija ukoliko je osoba osetljiva na bol
 • Zatim se radi precizno određivanje oblika I simetrije obrva –Bitno je da je lice potpuno opušteno da nije u grču
 • Sledi postupak iscrtavanja prirodnog oblika obrva sečicom
 • I na kraju se vrši aplikacija boje

Kako se radi određivanje oblika obrva?

Oblik obrva tzv konturisanje obrva se radi kada je lice potpuno opušteno. Neophodno je da zatvorite oči I da potpuno opustite sve mišiće lica. Tada se vrši precizno merenje I iscrtavanje  obrva u odnosu na blizinu očiju, korena nosa I u odnosu na oblik arkade. Ukoliko ste tog dana napeti zbog posla ili jako rastrojeni bolje da odložite tretman, jer mimika lica može narušiti Vas trenutni izgled.

Kako se radi Microbalding zasecanje sečicom?

Microbalding zasecanje se radi u zavisnosti od tipa kože. Za jedan tretman se koristi jednokratan potrošni material koji I ako se ne upotrebi u potpunosti u jednom tretmanu, ne sme da se koristiti ponovo.

U  zavisnosti od tipa kože razlikuje se dubina, pigment kao I posttretmansko održavanje. Zato kažemo da je microbalding ručni rad koji zahteva visoku preciznost,veštinu I kvalitet stručnjaka koji obavlja zasecanje sečicom noža

Da li je bitna higijena prilikom Microbladinga?

Veoma je važna higijena I samog salona kao I svog pribora. Mi sav pribor koji koristimo tokom jednog tretmana sterilišemo posle svake upotrebe. Sve pincete, makazice… A potrošni material se koristi za jednokratnu upotrebu I nakon toga se bac I uništava.

Koje boje koristimo u microbladingu?

U microbladingu koristimo isključivo strogo ontrolisane boje I sertifikovane.
Boju prilagođavamo tipu kože I tenu. Svaka osoba iziskuje posebnu negu lica I samim tim se u razgovoru sa osobom upoznam sa željama I mogućnošću kako da želje pretvorimo u najbolji izgled.

Kako se ponašati posle tretmana microbladingom?

Nakon Microbalding tretmana obrva  nikako se ne preporučuje:

 • kupanje u moru, reci ili na bazenu
 • sunčanje (koristite obavezno sunčane naočare koje će prekriti predeo koji je tertian)
 • sauna
 • solarijum
 • izbegavati tretmane lica sa voćnim kiselinama, pilinge, laserske tretmane
 • kao I nanošenje šminke ili pudera preko obrva koje su bile tretirane microbladingom

Neophodno je koristiti kreme za posttretmantski microblading, njihova upotreba zavisi od od tipa kože.

Savet o kremama dobijate od MOA stručnog osoblja I obavezno ih je koristiti sedam dana od iscrtavanja obrva microbladingom. Ukoliko se pojavi crvenilo posle tretmana, ono će nestati. Blago perutanje je neizostavni deo koji počinje četvrtog dana a obično se završava sedmog dana.

Kada se radi prva korekcija microbladinga?

Prva korekcija je obavezna nakod 4 nedelje iz razloga što u proseku 40% boje nestane, 15% dlačica nestane I 15% dlačica se suzi. Neophodno je izvršiti korekciju u vidu aplikacije boje kako bi tretman bio dugotrajan.

Koliko traje microblading-a?

Microblading traje oko godinu ipo do dve godine, ali imajte na umu da su neophodne korekcije u vidu osvežavanja boje. Redovnim održavanjem produžavate lepotu I trajnost prirodno iscrtanih obrva. Kod problematičnih tipova kože boja kraće traje u odnosu na zdrav tip kože I u tim slučajevima je neopodno češće od jednom godišenje osvežavanje bojom, ali treba napomenuti da osveženje bojom može se raditi najviše tri puta u toku godine.

Da li treba čupati obrve pre microbladinga?

NE. Nemojte čupati obrve pre microbaldinga, niti brijati. Nakon iscrtavanja željenog oblika obrva tada se čupaju dlačice koje su van okvira, a iscrtavanje microbadingom se vrši izmedju postojećih dlačica jer naš cilj je da dobijete potpuno prirodan izgled obrva

Kako da se odlučimo kome da poverimo svoje lice i sam process microbladinga?

Negu lica I sam process Microbaldinga trebate prepustiti stručnom osoblju jer to je detalj koji ćete trajno nositi na svom licu I zato je bitno da se odlučite za najbolji:
• kvalitet
• higijenu
• posvećenost u radu
• veštinu
• preciznost
• I ljubaznost
To je samo deo MOA academy cilja kojim se vodimo. Ukoliko imate nedoumice da li je to pravi način za Vas zakažite Vašu besplatnu konsultaciju I I uverite se u naš kvalitet.

Da li postoji rizik od microbladinga?

Možemo slobodno reći da rizik od microbladinga skoro I da ne postoji tj da je minimalan. Nakon same intervencije postoji mogućnost balgog crvenila koje će nestati u toku dana,Zato nije neophodno uzimati slobodne dane sa posla ako želite da iscrtate obrve u toku nedelje.

Osobe kojima se ne preporučuje microblading su
• Dijabetičari
• Febrline osobe(ukoliko imate temperaturu nemojte raditi microblading, morate odložiti tretman)
• Ukoliko ste ciklusu menstruacije, poželjno je da odložite microblading jer je koža osetljivija na bol, monogo više ćete osećati sečicu za iscrtavanje nego što je to stvarna bol.
• Ukoliko ste skloni alergijama, trebate prvo testirati kožu pa onda se odlučiti za ovakav tretman
• Trudnice I dojilje
• Osobe koje imaju dermatitis posebno seboreični dermatitis
• Osobama koje imaju problema sa keloidima
• Osobe koje imaju upalu kože
• Osobe koje su na hemoterapiji. Neophodno je da prođe minimum 4-6 meseci od zadnje hemo terapije kako bi se odlučili za ovu tehniku.
• Osobe koje piju lekove za rezređivanje krvi

Pre nego se odlučite za microblading trebate imati na umu 4 stvari

1.Higijena je jedna od bitnijh stavki u micobladingu. Pribor mora biti sterilan I sečice za iscrtavanje se koriste samo jedanput. Rukavice I sama čistina u salonu su neke stvari na koje treba obratiti pažnju.
Dobro se raspitajte za slaon u koji želite da uradite microblading

2.Iskustvo osobe za microblading je možda I najbitnije. Reference I radovi su sigurno jako bitni pri odabiru salona za prirodan oblik iscrtavanje obrva.

3. Nemojte da Vam cena bude presudna pri odabiru salona

4. Ukoliko se dvoumite za boju I oblik. Zakazite konsultaciju gde će Vam stručno osoblje detaljno objasniti postupak I način samog postupka microbladinga I otkloniti sve Vaše nedoumice koje imate.

Shading obrva ( Senčenje obrva ili puder obrve)


Za razliku od 90-tih godina kada su u modi bile tanke obrve, danas potpuni hit su pune, bujne i lepo oblikovane obrve. Kako bi se potigao pravilan i bujan oblik obrva u mnogome mogu Vam pomoći tehnike shading i microblading obrva.
Shading oblikovanje obrva ili kako se još naziva senčenje obrva omogućava Vam da u svakom trenutku imate lepo istaknute i bujne obrve.

Šta je senčenje obrva (shading obrva)?


Shading obrva ili senčenje obrva spada u jednu od metoda trajne šminke. Ovom tehnikom se dobija apsolutno prirodan izgled obrva. Neophodno je da senčenje obrva uradi neko sa velikim iskustvom jer u tom slučaju teško se može uočiti da su obrve iscrtane. Senčene obrva ili kako se sve češće čuje puder obrve su dobile naziv po svom prirodnom izgledu. Puder obrve izgeldaju kao da se blago iscrtane nekom mekom olovkom ili senkom bez oštrih ivica otud i naziv senčenje.

Kada se preporučuje senčenje obrva?

Senčenje obrva ili Shading se preporučuje kada mušterija ima:
Svetle obrve pa želi da istakne lepotu svog lica uz tamniju nijansu obrva
Kada posle tretmana microbladinga dlačice polako počnu da blede pa želite samo da senčenjem dopunite njihovu gustinu.
Kada mušterija želi da svakodnevno ima lep i savršen oblik obrva bez crtanja olovkom ili docrtavanja.
Kada mušterija želi da ima savršen prirodan izgled i bez šminke.
Kod starijih žena obrve su proređene i ovom tehnikom se dobija pun izgled obrva.
Kada osoba zbog bolesti ili nekih drugih razlog je izgubila obrve onda se preporučuje microblading, shading ili kombinacija ove dve tehnike
Kada osoba ima povredu na licu u predelu obrva onda je shading tehnika idealna jer će upotpuniti oblik obrve

Ko ne sme da radi shading obrva?

Kao i kod Microbaldinga senčenje obrva se ne preporučuje
Trudnicama
Osobama koje imaju probleme sa ekcemima i probleme sa kožnim oboljenjima

Kako se izvodi tretman senčenja obrva ?


Sam tretman senčenja obrva se radi pomoću mašinice za senčenje obrva. Ispod postojećih dlačica vrši se iscrtavanje i dopuna obrva kojom se postiže gušći izgled obrva kada se rafi kombinacija microblladinga I shadinga

Da li je potrebno čupanje obrva pre tretmana shading-a obrva?


Ne. Nepoželjno je da sami čupate obrve jer prilikom konturisanja i iscrtavanja oblika obrva mi ćemo odstraniti višak izvan kontura a ukoliko je nepohodno skratiti postojeće obrve i sve u dogovoru sa klijentom, zato nemojte sami da čupate obrve pre dolaska na tretman senčenja obrva.

Koje boje su dobre za shading obrva?


Boje koje koristimo u MOA Academy su testirane i svakom klijentu se pristupa individualno u zavisnosti od želje klijenta. Prilikom Shadinga obrva ili senčenja obrva slušamo želje klijenta da li želi tamnije ili svetlije i dajemo našu preporuku

Moramo napomenuti da prilikom obuke naših polaznika značajnu pažnju posvećujemo pigmentaciji obrva, jer verovatno ste čuli da su nekom obrve postale crvene ili što je najgore zelene, to je razlog zato što se ne koriste kvalitetne boje, osoblje nije dovoljno edukovano za pigmentaciju obrva i u skladu sa tim Vam savetujemo da prilikom odabira salona lepote u kojem ćete vršiti microblading, shading ili oba tretmana posebnu pažnju obratite na iskustvo i čistoću lokala.

Želite da izgledate mlađe i svežije pozovite odmah MOA centar da zakažete Vaš tretman, jer MOA academy je lider u obukama za  vrhunski tretman microbalding, shading ili kombinaciju oba, Microneedling, Plazma Pen, trajne šminke kao i laserskog uklanjnanja tetovaže.